شرکت های با سهام شناور بالا یا پایین ، کدام یک از آن ها از روند معاملات مناسب تری برخوردار است؟
سهام شرکت های با شناور بالا را بخریم یا پایین؟
برای این منظور به بیان مزایا و معایب هر یک از این شرکت می پردازیم:
در اوقاتی که سهام مد نظر شما، با افزایش تقاضا مواجه شده است: در شرکت های با سهام شناور بالا، افزایش قیمت یا صف خرید نیاز به سرمایه ی بالاتری نسبت به سهام با شناور پایین دارد. برای مثال شرکتی مثل سرمایه گذاری خوارزمی با سهام شناور ۵۱٫۴% برای افزایش قیمت، نسبت به سهام پاکشو با شناور ۲٫۱% نیاز به سرمایه ی بالاتری دارد برای مثال خارزمی برای رشد ۵ درصدی قیمت نیاز به مبادله ی ۵۰ میلیون سهم و رقمی ۲۰ میلیارد تومانی دارد، در حالی که پاکشو با ۲۰ میلیون سهم و کمتر از ۱۰ میلیارد تومان، افزایش قیمت خواهد داشت. بدیهی است که زمانی که تعداد بیشتری از سهام آماده ی عرضه باشد، رشد قیمت با تاخیر همراه خواهد بود.
در زمان افت تقاضا یا صف فروش هم، در شرکت های با سهام شناور بالا، به دلیل تعداد زیاد سهامداران، حرکات هیجانی و صف فروش بیشتر و سریع تر از شرکت های با سهام شناور پایین دیده می شود.
از سوی دیگر، شرکت های با سهام شناور بالا، نقدشوندگی بالاتری دارند و شما می توانید به راحتی سهام این شرکت ها را خریده یا بفروشید.
با تمام این تفاسیر توصیه می کنیم، در شرایط یکسان، سهام شرکت های با سهام شناور متعادل را در اولویت قرار دهید.
بهترین میزان سهام شناور در شرکت های بورسی چند درصد است؟
تجربه نشان داده است که سهام شناور شرکت، باید معادل میانگین بازار سرمایه ی کشور باشد و از این رو شرکت هایی با سهام شناور میانگین ۲۰ درصدی را در شرایط مشابه باید در اولویت قرار داد. مطابق آخرین گزارش های شرکت بورس و فرابورس، در خرداد ماه ۱۳۹۶، میانگین سهام شناور شرکت های بورسی ۲۱٫۱۹% و میانگین سهام شناور شرکت های فرابورسی ۲۱٫۵۳% می باشد.
نظرات شما عزیزان: